Vocation møder Nanna Stensgaard: “Jeg stræber ikke længere efter at passe ind i det, samfundet forventer er det almene”

Vocation møder Nanna Stensgaard: “Jeg stræber ikke længere efter at passe ind i det, samfundet forventer er det almene”

Vocation betyder levevej, og Vocation Copenhagen blev skabt under en fælles målsætning om at ville danne rammerne for et liv og en hverdag, der skaber ro, fokus og selvomsorg. Vi er dog alle vidt forskellige, og vi vil derfor tage dig med hjem til forskellige kvinder, der har det til fælles, at de alle bruger The Vocation Planner til at balancere deres hverdag.

Vi håber, du kan finde inspiration i andres tilgang til planlægning.
I dag møder vi Nanna Stensgaard fra Dare: Body & Mind

Nanna er 25 år og bosat på Østerbro - og hun elsker sit hjem. Sin base. Selvom hun dagdrømmer om snart at komme ud af byen til ro og natur. Især havet, der er hendes største charge-station. Nanna har desuden den dejligste kæreste, Lukas, som hun hver dig elsker livet med. Han er hendes sjæleven og den perfekte til at udfordre hende på de punkter, hvor hun vælger trygheden over at åbne livets port til det uvisse - hvilket, ifølge ham, nok porten til paradis.

Nanna er desuden uddannet i communication design og marketing, og så har hun taget en kropsterapeutisk yogauddannelse.

 

Nanna og hendes virksomhed kan desuden følges på Instagram: @darebodymind

 

 


Hvad er din vocation?

Jeg er stifter af mit hjertebarn Dare: Body & Mind. Jeg arbejder for at skabe en holistisk tilgang til mental sundhed, selvkærlighed og ikke mindst vigtigheden af at kende sig selv. Mit hjertebarn har eksisteret i 6 måneder, og det er et stort brancheskift ift. mine forrige arbejdsår, der foregik i mode- og livsstilsbranchen. Men et skift blev nødvendigt, og jeg er så glad for, at jeg havde modet til at tage det. Mit arbejde giver så meget mening. 

 

 


Hvordan tilrettelægger du din planlægning?

Jeg planlægger gerne min uge i overskrifter, så jeg ved, hvad jeg skal nå arbejdsmæssigt, hvilke sociale aftaler jeg har i kalenderen, og hvilke tidspunkter jeg har sat af til mig-tid. Min kalender er aldrig fyldt op med aftaler hver dag - det var den engang. Der havde jeg ikke engang én time til mig selv. Nu er det nærmest den vigtigste del af planlægningen. Tiden til mig selv. Derfor laver jeg heller aldrig både aftaler fx fredag og lørdag - hvis det er muligt holder jeg den ene dag til mig selv. Mit arbejde er heller aldrig vigtigere, end at min to do-liste kan vente til dagen efter (forstå mig ret, jeg bliver ikke væk, når jeg skal undervise yoga. Men jeg venter med mails, hvis jeg har en dag, hvor jeg har brug for andet).

Det her med planlægning er lidt paradoksalt for mig. For det værste, jeg ved, er at have aftaler langt ud i fremtiden. Hvem ved om mit humør og krop er til den aftale den dag? Men det er svært at leve sådan. For livet for alle, inklusiv mig selv, er blevet så latterligt travlt.

Det lyder måske egoistisk helst at ville planlægge min hverdag uden sociale aftaler, men faktisk er det de spontane aftaler, hvor jeg planlægger ud fra mine lyster og behov, hvor jeg kan være allermest autentisk.

 
 

 

Hvad er en balanceret hverdag for dig?

En hverdag hvor jeg fylder krop og sind op ved at tjekke ind med mig selv. Arbejder de nødvendige timer. Ser mennesker som fylder mig op. Har nærværende og givende stunder. Har tid til mig selv. Har friheden til at være spontan, men samtidig har et par aftaler, jeg virkelig glæder mig til.  

Jeg plejer at sige, at en bæredygtig hverdag er den mest balancerede hverdag for mig. For mig betyder det en hverdag, hvor jeg skaber de bedste rammer for lige præcis det, min krop og mit sind kan rumme. Det har jeg med tiden lært, er hamrende vigtigt, og jeg stræber ikke længere efter at passe ind i det, samfundet forventer er det almene. Jeg arbejder, så mit arbejde passer til mig og ikke omvendt, og jeg prøver virkelig ikke lade mig styre af alle de prædefineret rammer, som vi hurtigt kan føle, vi skal passe ind i, for at være en succes. For mig er succes at skabe det liv som er godt for mig. 

 

  


Hvornår og hvordan føler du dig mest produktiv?

De dage hvor alt går op i en højere enhed. Jeg vågner med god energi. Oplagt og udhvilet. Har lavet en to do-liste, så jeg ved, hvad jeg skal nå. Får dyrket min krop eller mit sind gennem enten yoga eller løb. Arbejder de nødvendige timer. Har et godt projekt i ærmet, som jeg synes er spændende og mærker mit drive for mit arbejde. Den følelse kan gøre mig virkelig produktiv. Afslutter dagen med en dejlig aftale (måske spontan), hvor nærværet er til stede hos begge parter. Enten med min kæreste, familie eller veninder. Dét er en produktiv dag. 

 

  


 

Hvilke gode vaner/rutiner har du i løbet af ugen?

Mine rutiner og vaner skifter meget. Jeg har længe (måske i 9 måneder) haft en fast morgenrutine med yoga, meditation, affirmationer og nogle dage dagbogsskrivning. En rutine som var et must - særligt gennem min sygemelding med stress. Men til sidst blev min selvkærlige morgenrutine et afkom af mit egos perfektionisme. Rutinen tjente mig ikke længere og blev i stedet en (sur) pligt.

Med frygt stoppede jeg for et par måneder siden med den morgenrutine. Frygten for hvad det ville betyde for krop og sind. Ville jeg nu få en “bøde” for ikke længere at gøre det, som på et tidspunkt var det rigtige.

Nu vågner jeg i stedet, når jeg vågner - uden alarm - med en kaffe i sengen. Snakker med min kæreste. Tjekker ind med mit eget åndedræt. Bare lige kort. Og resten af dagen/ugen svinger mine vaner/rutiner meget. Jeg har en liste af ting, jeg ved fylder mig op, og de ting sørger jeg hver uge for at gøre. Om det er at tage til yoga, være kreativ med særligt indretning, tage en lur, meditere, gå en tur med en podcast, sætte mig i solen med en kaffe, kigge på vandet og meget andet, som jeg gennem tiden har fundet ud af fylder mig op.

Mine rutiner svinger meget for tiden, men jeg øver mig hver dag i at prøve at lytte efter, hvad min krop har brug for, i stedet for at lade mit egos perfektionisme tage over. Om en måned er min liste af go-to vaner måske anderledes, og min faste morgenrutine med yoga er måske tilbage, hvis det føles rigtigt - hvem ved?

 

 
 

Hvad gør du, når du føler dig stresset og/eller overvældet?

Trækker stikket til ro. Det ved jeg, er det, mit system har brug for. Aflyser mine aftaler - siger nej til andre men kæmpe ja til mig selv. Sørger for at gøre de ting, jeg ved, får mit nervesystem i ro. Yin yoga, meditation, lur og allermest havet. Havets ro er medicin, når jeg er overvældet.

 

  

 

Hvordan skaber du selvomsorg og velvære i løbet af din dag?

Tjekker ind med mit åndedræt et par gange om dagen. I perioder har jeg sat en alarm én gang hver anden time for at huske mig selv på det. Tager en meditation, når mit system har brug for det. Booker en yogasession, hvor en anden holder rum for mig. Booker en behandling, hvor jeg ligger i en andens hænder. Ligger til beroligende musik med olie og gua sha. Lukker min skærm og får noget luft. 

 

  


Hvordan ser din ideelle hverdag ud?

Som nævnt er en bæredygtig hverdag den ideelle hverdag for mig. En hverdag der er skabt til mig og ikke en hverdag, jeg skal passe ind i. Sådan har jeg altid levet - altså ladet mig passe ind. For hvem har nogensinde lært os at tage stilling til hvilken hverdag, der er god for os? De prædefineret rammer er sat, og dem forventes vi bare, at alle passer ind i. At bryde ud af dem er den ideelle hverdag for mig. 


 

Har du et godt råd til øv-dage, hvor man føler sig uoplagt og lad?

 Den dag skal bare rummes 100%. Der er en ny dag i morgen, og din krop har brug for den slow(øv)-dag, hvor du skal give dig lov til at lave ingenting. Hvis jeg ikke kæmper imod mine egne øv-dage, men i stedet bare går med dem, er jeg ofte mega produktiv næste dag, fordi jeg gav min krop lov til at lade op. Arbejder jeg i stedet imod, er dagen efter også tung, da jeg ikke gav min krop det, den havde brug for. Nemlig at lade op.