Vocation møder Michelle Berthels: “For mig er en god dag ikke nødvendigvis en dag, hvor jeg er produktiv, men hvor der er ro i hjerne og hjerte.”

Vocation møder Michelle Berthels: “For mig er en god dag ikke nødvendigvis en dag, hvor jeg er produktiv, men hvor der er ro i hjerne og hjerte.”

Vocation betyder levevej, og Vocation Copenhagen blev skabt under en fælles målsætning om at ville danne rammerne for et liv og en hverdag, der skaber ro, fokus og selvomsorg. Vi er dog alle vidt forskellige, og vi vil derfor tage dig med hjem til forskellige kvinder, der har det til fælles, at de alle bruger The Vocation Planner til at balancere deres hverdag.

Vi håber, du kan finde inspiration i andres tilgang til planlægning.I dag møder vi Michelle Berthels 

I dag møder vi Michelle, der arbejder som Sales & Marketing Coordinator hos Pouri, og så udgav hun i foråret 2023 kogebogen Vildt Sundt, mens hun var på barsel. Hun bor i Tårnby med sin mand og datter, og har altid været interesseret i krop og sjæl. Michelle forsøger at følge sit eget flow for at opnå og imødekomme sin ideelle hverdag med nærvær, produktivitet og balance, hvilket hver dag er en læringsproces og noget, hun bliver klogere på.

Michelle kan følges på Instagram: @michelleberthels

 

  

 

Hvad er din vocation?

Mit navn er Michelle, jeg er 33 år og arbejder som Sales & Marketing Coordinator hos Puori. For snart 14 år siden rykkede jeg teltpælene op i den nordjyske muld og flyttede til København, hvor jeg i dag bor med min fynske mand og vores datter i et hus i Tårnby. Så længe jeg kan huske, har jeg været interesseret i krop, sind og sjæl, hvilket også fylder en del i min hverdag. Jeg udgav i foråret kogebogen Vildt sundt, mens jeg var på barsel med min datter og er lige nu ved at lande i en ny hverdag, hvor balancen mellem tid, produktivitet, praktikaliteter og nærvær skal gå op i en højere enhed.

 

  


 

Hvordan tilrettelægger du din planlægning?

Jeg planlægger hver uge alene og veksler meget mellem langsigtet planlægning og dag-til-dag planlægning. Jeg kan egentlig ret godt lide, at vide, hvad der skal ske flere måneder frem, men på den anden side bryder jeg mig ikke om, at have for mange aftaler i en weekend og flere weekender i træk, hvilket er et kæmpe paradoks. Derudover har jeg oplevet at finde mig selv mere i nuet efter min datter er kommet til. Hun er min allerstørste læremester, og jeg har i den grad lært prioriteringens kunst, at være tilstede i dette øjeblik og acceptere, at det jeg ikke når nu, kan vente til i morgen.

 


 

Hvad er en balanceret hverdag for dig?

En balanceret hverdag for mig er hvor jeg mærker flow og finder små lommer af overskud i løbet af dagen til at gøre noget godt for mig selv. Hvis jeg mærker flow og produktivitet i mit arbejde og kan hente min datter tidligt, så jeg når at tune ind sammen med hende og min mand, før dagen går på hæld for sådan en lille størrelse, spejler vi alle hinandens overskud. Havde jeg fået spørgsmålet inden jeg fik min datter, så mit svar nok markant anderledes ud og det er helt okay. Jeg er i en periode i mit liv nu, hvor jeg ved, at daglig træning, varm morgenmatcha, meditation, alene-gåture og at læse uforstyrret i en bog, er drypvise glæder, når flowet tillader det og ikke noget, jeg vil stresse over at prøve at skulle tilpasse en dag, hvor der f.eks. ikke er flow, for så vil jeg heller ikke nyde det.

 

 

Hvornår og hvordan føler du dig mest produktiv?

Om morgenen mærker jeg det største vindue for produktivitet, men når det er sagt, prøver jeg at mærke ind i, hvornår jeg oplever flow. Det behøver ikke nødvendigvis at være først på dagen, men kan snildt være over middag eller om aftenen. Så jeg øver mig meget i at mærke ind i mig selv og lade flow styre min produktivitet, så vidt det er muligt, frem for et bestemt tidspunkt på dagen.

 Hvilke gode vaner/rutiner har du i løbet af ugen?

Lige i øjeblikket byder hverdagen ikke på vaner og rutiner, udover at jeg lytter til en hulens masse podcasts på min cykeltur til og fra arbejde og at vi oftest samles til aftensmad alle tre og lige runder dagen af.

 

Hvad gør du, når du føler dig stresset og/eller overvældet?

Tidligere var jeg rigtig slem til at lukke mig inde og afskærme andre fra mine tanker. Men jeg føler efterhånden, at jeg er blevet god til at rumme de perioder eller situationer nu. Oftest taler jeg med min mand, som er mit anker, men jeg går også i terapi med jævne mellemrum, fordi det i min optik er lige så vigtigt at passe på vores mentale helbred som vores fysiske. For mig er det også super healende at kramme, bevæge mig, græde og komme udenfor og mærke luften mod min hud.


 


 

Hvordan skaber du selvomsorg og velvære i løbet af din dag?

Det er at have fokus på min mentale sundhed. Min forståelse af selvomsorg har ændret sig meget efter jeg fik min datter og hvor jeg tidligere har været draget af handlinger, der gjorde godt for min krop, som f.eks. at lægge en ansigtsmaske eller lave et fodbad, har jeg nu i stedet mere fokus på handlinger, der bidrager til at stilne eller berolige mit sind. Jeg har ikke samme fleksibilitet som tidligere, hvilket er helt okay, og det gør, at selvomsorg ser ud på mange forskellige måder lige nu. Det kan være at lægge min telefon fra mig om aftenen, at gå i seng, når jeg rent faktisk er træt - også selvom det allerede er kl. 20.00 eller 21.00 - eller at skrive dagbog for at lette mit hoved, hvis jeg går og tumler med noget.

 

 

 

Hvordan ser din ideelle hverdag ud?

Min ideelle hverdag, er én, hvor jeg kan starte og slutte dagen i et roligt tempo, hvor jeg er til stede i de ting, jeg foretager mig og hvor der er tid til at stoppe op og zoome ud. En hverdag, hvor jeg ikke føler, at jeg (også) skal haste mig igennem de gode stunder. Hvor jeg har overskud, energi og flow hele dagen igennem, fordi jeg har sænket gearet og mine forventninger. 

 

Det er ikke min nuværende hverdag, men en retning, jeg forsøger at bevæge mig hen imod.

 

 

 

Har du et godt råd til øv-dage, hvor man føler sig uoplagt og lad?

De fleste af os har øv-dage, hvilket er helt okay, men har oftest også forpligtelser som arbejde, familie eller lignende. Selvom jeg gerne ville dyrke uproduktiviteten på mine øv-dage og ikke var forpligtet til at skulle tikke noget af på en to-do liste, kan jeg oftest ikke gøre det. I stedet prøver jeg at sænke forventningerne og gøre gode ting for mig selv. Jeg kan oftest vende mit humør, hvis jeg lytter til musik og danser det ud, kommer udenfor og går en tur i solskin, spiser en is eller griner med min datter. For mig er en god dag ikke nødvendigvis en dag, hvor jeg er produktiv, men hvor der er ro i hjerne og hjerte.