Skip to content

📦 WE SHIP WORLDWIDE · Get more shipping information here

Cart
Vocation møder Mai Martinsen: "Overblik og struktur er for mig lig med balance"

Vocation møder Mai Martinsen: "Overblik og struktur er for mig lig med balance"

Vocation betyder levevej, og Vocation Copenhagen blev skabt under en fælles målsætning om at ville danne rammerne for et liv og en hverdag, der skaber ro, fokus og selvomsorg. Vi er dog alle vidt forskellige, og vi vil derfor tage dig med hjem til forskellige kvinder, der har det til fælles, at de alle bruger The Vocation Planner til at balancere deres hverdag.

Vi håber, du kan finde inspiration i andres tilgang til planlægning.

I dag møder vi Mai Martinsen

Mai er 28 år, født og opvokset på Nordfalster, har boget 4 år i Sverige og bor nu på Nørrebro med sin kæreste i deres nyerhvervede andelslejlighed. Mai er uddannet folkeskolelærer og har desuden en kandidat i IT, læring og organisatorisk omstilling. Til daglig arbejder hun som Digital lærings- og udviklingskonsulent i et globalt advokatfirma. Mai er fyldt med kontraster i alt fra et digitaliseret arbejdsmiljø til analoge afslapningsmetoder med løb, bevægelse og refleksioner i sin Vocation Planner til hobbyer med vinylpladesamling, Formel 1 og PlayStationspil.

Mai kan følges på Instagram: @mignejmai

 

 

 

Hvad er din vocation?

Mit navn er Mai Martinsen, jeg er 28 år, født og opvokset på landet på Nordfalster. Jeg har boet i Sverige i 4 år, indtil jeg for 1,5 år siden flyttede tilbage til København. I dag bor jeg på Nørrebro i min ny-indkøbte andelslejlighed sammen med min kæreste Anders.

Jeg er uddannet folkeskolelærer og så har jeg en kandidat i IT, læring og organisatorisk omstilling fra Aalborg Universitet. Til dagligt arbejder jeg som Digital lærings- og udviklingskonsulent i et globalt advokatfirma. Heri består min arbejdsdag af at udvikle og implementere e-læring og skabe gode processer i forbindelse med effektivisering og automatisering via digitale værktøjer.

Jeg elsker at bevæge mig, lige så meget som jeg elsker et glas vin med mine veninder.
Jeg har en svaghed for det feminine udtryk, der findes i skandinaviske tøjbrands, ligesom jeg elsker at nørde Formel 1. Jeg samler på vinylplader, som jeg afspiller på min B&O pladespiller fra 1983, og jeg slapper bedst af ved at spille på min Playstation 5.
Man kan roligt sige, at jeg bevæger mig bredt på spektret for passions-præferencer.

 

  


 

Hvordan tilrettelægger du din planlægning?

Jeg planlægger for det meste alene. Min kæreste har et helt andet behov for planlægning, end jeg har. Derfor er min Vocation Planner også kun gældende for mine aftaler, tanker og mål.  

Jeg forsøger altid at skabe mig et overblik over den måned, der kommer. Det giver mig ro at vide, hvad der skal ske. Både i det store hele og i detaljer. Derfor bruger jeg altid en af de sidste dage i måneden på at nedfælde de kommende arrangementer. Jeg forsøger så vidt muligt at holde mig til de ’’store’’ arrangementer, da fx sport og arbejde kan rykke sig meget for mig. Men store fester, vigtige deadlines eller fødselsdage – altså det, der sjældent bliver rykket, vil jeg gerne have et overblik over fra starten.

Hver søndag, planlægger jeg derimod den kommende uge mere detaljeret – fx sport eller de hurtige cafe latte-aftaler. Dog stadig lidt overordnet, da dagene hurtigt kan ændre sig. 

På dagen eller dagen før, planlægger jeg mere detaljeret, for der ved jeg præcis, hvad der skal ske. Det er særligt her, jeg planlægger med to do-listen, fordi jeg ved hvad der er prevalent at få gennemført lige den dag. Det er også på eller omkring den pågældende dag, at jeg har mulighed for at mærke efter, hvad mine mål er: ’’Er det onsdag jeg skal løbe de 10 km?’’. Det synes jeg er svært at planlægge en måned eller en uge forud. Som sagt kan dagene ændre sig hurtigt, og jeg siger sjældent nej til en aftale med en veninde. Der kan også komme en akut arbejdsopgave ind. Derfor er det rart at intet er prædefineret, og jeg kan selv forme mine dage, samtidig med jeg også bruger ’need to do’ og ’nice to do’ til at sætte mål for mig selv, så jeg har et pejlemærke at sætte sejl efter.

 


 

Hvad er en balanceret hverdag for dig?

En balanceret hverdag for mig er en hverdag, hvor jeg kender mine gøremål. Jeg trives ikke særlig godt, når tingene bliver ustrukturerede. Derfor starter jeg altid min dag med at lave min to-do liste og nedfælde mine aftaler og møder. Overblik og struktur er for mig lig med balance. 

Og så er det en hverdag, hvor jeg bevæger mig og får frisk luft. Enten via løb, yoga eller noget helt tredje. Jeg har et arbejde, hvor store dele af tiden foregår ved et skrivebord og foran en skærm, så jeg har brug for bevægelsen og den friske luft for at føle mig balanceret. Ligeså, når man til hverdag arbejder med IT og digitalisering, så har jeg brug for det analoge for at skabe balance.

 

  


Hvornår og hvordan føler du dig mest produktiv?

Når jeg sætter et par høretelefoner i ørerne og skruer helt op for musikken. Det er en måde for mig at forsvinde lidt og lukke alt andet ude. Gerne et stærkt soundtrack, med store symfoniske anslag. Så er det egentlig lige meget om jeg arbejder hjemme, på farten eller på kontoret, for jeg kan skabe mig en lille boble på den måde. Jeg er et menneske, der bliver påvirket meget af stemningerne i musik. For eksempel når jeg skal skrive et kærligt kort til mine veninder, er det ofte akustiske hymner, der hylder venskabet, som spilles, og når jeg skal færdiggøre et stort projekt, er det Hanz Zimmers storslåede soundtracks leveret af et helt orkester. 

Jeg føler mig allermest produktiv, når jeg kan se min to-do liste blive mindre og jeg kan se det projekt, jeg arbejder på, blive større og mere omfangsrigt. Der er i min optik intet værre end at arbejde på noget, man brænder for, og ikke føle man kommer nogen vegne. Her prøver jeg altid at tænke på et råd, en tidligere kollega gav mig, der lød: ’’Selvom du har arbejdet i 8 timer, og du ikke føler, du kan se, at du er nået videre med projektet, fordi det visuelt ikke udspiller sig i flere tegn i dokumentet, du skriver i, så har din hjerne stadig arbejdet i 8 timer, og det betyder, at du er kommet videre i projektet, end du var før. Nu ved du ting, du ikke vidste i morges.’’ Det prøver jeg altid at minde mig selv om. 

 

Hvilke gode vaner/rutiner har du i løbet af ugen?

Jeg sørger for at bevæge mig hver dag. Jeg har et mantra, der lyder ’’Bare at rejse sig fra sofaen, er bedre end at blive liggende,’’ og det betyder for mig, at selvom jeg ikke fik løbet de 10 km, jeg drømte om, så det at jeg fik løbet 2 km eller gik 1 km betyder, at jeg stadig har bevæget mig. Jeg kan tydeligt mærke på mig selv, både psykisk og fysisk, når jeg falder ud af den vane. Derfor er det for mig enormt vigtigt at holde fast i. 

Min mobil går automatisk på ’forstyr ikke’ kl. 22:00. Dette gælder både arbejde og private beskeder. Det betyder, at jeg aktivt skal åbne min mail eller mine beskeder, og mobilen brummer derfor ikke hele tiden.

Et par gange om ugen sørger jeg for at tænde stearinlys, finde dynerne og smide mig i sofaen med pladespilleren kørende og min Vocation Planner. Jeg holder meget af at skrive ned, hvad jeg skal, samt hvad jeg har lavet i løbet af dagen. Særligt ’’Det bedste ved i dag var…’’ bruger jeg meget. Den minder mig om, at selvom det har været en dårlig dag, så var der et eller andet godt, og det skal man huske også at være taknemmelig for. 

Jeg sørger altid for at få min makeup af, og renset min hud. Jeg føler jeg vasker dagen af, og er klar til en ny start.


 


Hvad gør du, når du føler dig stresset og/eller overvældet?

Jeg løber. Faktisk har jeg løbet nogle af mine bedste tider, når jeg har været sur, stresset eller overvældet af noget. Det er, som om jeg smider alt det dårlige ud, når jeg spurter gennem Fælledparken. Det fungerer på mange måder terapeutisk for mig.

For nogle år siden fandt jeg ud af, hvor vigtigt det er at motionere psyken også. Der er generelt en tendens til at gå meget op i at motionere det fysiske, at man kan glemme – eller tabuisere - det psykiske. Derfor har jeg også en psykoterapeut, som jeg taler med fra tid til anden – nogle gange ikke engang fordi der er noget ’galt’, men fordi det er godt lige at tage en 100-meter sprint med hjernen også.

 


 

Hvordan skaber du selvomsorg og velvære i løbet af din dag?

Jeg forsøger at være god til at mærke efter, når hjernen kører på overarbejde. En måde at drage selvomsorg på for mig er at rejse mig fra mit skrivebord og gå en tur udenfor, så jeg lige kan nulstille mig.

Jeg får energi og bliver inspireret af at være sammen med mine veninder, men jeg elsker også at være i mit eget selskab. Igen fra den ene yderlighed til den anden. Sidste år på min fødselsdag gav jeg mig selv en dag i spa, hvor jeg var helt alene. Den dag lærte jeg, at mit eget selskab også er super givende, og det er en vigtig læring at have erhvervet sig i en alder af 28 år.

Omsorgen for mig selv kommer klart også til udtryk, når jeg smider mig i sofaen og forsvinder i en verden af historiske figurer, som skal gennemføre missioner i et Playstation-spil. Det er en måde for mig at slå hjernen fra og forsvinde i et fiktivt univers. Det giver mig et psykisk åndehul.

 

 


Hvordan ser din ideelle hverdag ud?

En dag hvor jeg har haft en rolig morgen med tid og energi til at få bevæget mig. Efterfulgt af en podcast der kører eller nyhederne, så jeg er opdateret på, hvad der sker ude i verden. Op på cyklen, skænke den første kop kaffe og starte mit arbejde. Have gode samtaler med mine kolleger, faglige såvel som personlige, hjem igen – måske med et smut forbi en veninde til et glas vin eller kop kaffe – derefter hjem til et langt bad, efterfulgt af refleksion over morgendagens gøremål, og tid på sofaen til at fordybe mig i et spil eller en god film med min kæreste. 

 


 

Har du et godt råd til øv-dage, hvor man føler sig uoplagt og lad?

Mind dig selv om at det er okay. Der er ingen, der kan levere toppræstationer hver eneste dag. Det er også det, der gør os menneskelige. Husk også på at hvis du ikke lader op, kan du ikke levere den præstation, som du gerne vil.

Gå en tur, tag et langt bad og tillad dig selv at have en grå dag. Husk, lidt er bedre end ingenting.