Vocation møder Louise P. Kaas: "En stor passion er at leve et målrettet liv"

Vocation møder Louise P. Kaas: "En stor passion er at leve et målrettet liv"

Vocation betyder levevej, og Vocation Copenhagen blev skabt under en fælles målsætning om at ville danne rammerne for et liv og en hverdag, der skaber ro, fokus og selvomsorg. Vi er dog alle vidt forskellige, og vi vil derfor tage dig med hjem til forskellige kvinder, der har det til fælles, at de alle bruger The Vocation Planner til at balancere deres hverdag.

Vi håber, du kan finde inspiration i andres tilgang til planlægning.

 

I dag skal du møde Louise P. Kaas

 
Louise er 29 år og blev gift i 2016 med sin bedste barndomsven, Filip, og sammen har de datteren Ester på 3 år. I august 2021 flyttede de fra deres lejlighed i Valby til et hus i Brønshøj, som de har renoveret og gjort til deres eget. Louise elsker sine nære og bruge tid med dem. Hun værdsætter flot æstetik og kan bruge timer på at lede efter genbrugsguld på dba. Louise er desuden tidligere sølvvinder i DM i boksning og en sucker for en god kop kaffe samt en bmo (bolle med ost).

Louise kan desuden følges på instagram: @louisepkaas
 
  
 
Vi har stillet Louise nogle spørgsmål angående planlægning, balance, hverdag, livet og selvomsorg. Her kommer hendes skønne svar, vi bestemt allerede har fundet inspiration i.

 

Hvad er din vocation?

Jeg har en kandidat i kommunikation og har arbejdet et par år i designbranchen med marketing & kommunikation. Det sidste halve år har jeg valgt at udleve min egentlige drøm om at uddanne mig til indretningsarkitekt, og derfor er jeg tilbage på skolebænken for at læse på nuværende tidspunkt. Min drøm er at arbejde med indretning, på den anden side af vores lille jule-lillesøster der kommer slut December.
 

Hvordan tilrettelægger du din planlægning?

Jeg har en rutine, hvor jeg som udgangspunkt sætter mig med min Vocation Planner hver dag og gennemgår den kommende dag. Hver mandag bruger jeg lidt længere tid og reflekterer over den uge, der har været og den kommende uge. Den første i hver måned gør jeg det samme for måneden, der har været, og måneden der kommer. På den måde når jeg de ting, jeg gerne vil i min hverdag, og jeg føler, jeg er on track med de mål, jeg sætter mig for i livet på et større plan. Alle børnefamilier kender til følelsen af, at man bare ‘’lever’’ og dagene tager hinanden - men en stor passion for mig er, at leve et målrettet liv. 
Filip og jeg kigger kalender og planlægger den kommende uge hver søndag aften og den sidste søndag i måneden, ser vi længere frem - så vi er sikre på, at vi får planlagt ferier, familiebesøg, datenights osv.
 
  

 

Hvad er en balanceret hverdag for dig?

Når det føles, som om der er ‘’tid’’ nok, at der er plads til grin og hygge om morgen, arbejde/skole kan lægges på hylden ikke for sent, så der er tid til eftermiddagshygge som familie. Jeg elsker, når der er et moment af mig-tid, motion, arbejdstid, familie-tid og tid til at se venner eller at slappe af om aftenen/ lave projekter der ikke er arbejde. En ubalanceret hverdag er, når det føles, som om vi ikke selv styrer vores tid.

 
 

Hvornår og hvordan føler du dig mest produktiv?

Jeg føler mig helt klart mest produktiv, når jeg har planlagt hvor meget tid jeg bruger på hver opgave, og når jeg inden for den tid helst når i mål eller kommer så langt som muligt - fordi afgrænset tid, for mig, er mest produktiv. Det er helt sikkert fra kl. 9-14ish, derefter er min koncentration ved at være brugt op.
 
 

Hvilke gode vaner/rutiner har du i løbet af ugen?

Når jeg ikke er gravid, træner jeg 3 gange om ugen, jeg forsøger at gå i seng og stå op på samme tid, jeg har rubrikker i min kalender hvor der er ‘’mig-tid’’, jeg er introvert - så jeg har brug for at være alene og lade op. Jeg journaler i min Vocation Planner hver dag. Som udgangspunkt mediterer jeg 30 minutter om morgenen. Jeg snakker i telefon eller ses med 2 veninder hver uge. Min mand og jeg har altid mandag aften fri til at have en stund, hvor vi får kigget hinanden dybt i øjnene og talt ordentligt sammen om livet. Bruger red light terapi 3 gange i ugen.

 

Hvad gør du, når du føler dig stresset og/eller overvældet?

Det første, jeg gør, er, at vise selvomsorg og have selvomsorg med mig selv, derefter siger jeg det højt til min mand - så jeg ikke føler mig alene. For mig virker det at tage en halv time, hvor jeg mediterer og visualiserer mig ud af den udfordring, jeg står overfor og kommer tilbage i en form for ‘’action’’ rolle, hvor jeg ikke er offeret mere. OG vigtigst så husker jeg på, at i morgen er en ny dag, og så ved jeg, at jeg skal skrue ned, være bedre ved mig selv, lytte til mine behov og sætte grænser.
 

 

Hvordan skaber du selvomsorg og velvære i løbet af din dag?

Jeg mediterer og skriver tanker ned. Jeg forsøger at være aktiv hver dag og spiser nærende og sund kost - gerne så lidt for-produceret som muligt og tænker over mit blodsukker i løbet af dagen, når det kommer til kaffe og sukker. 
Derudover sørger jeg for at gøre ting, der gør mig glad og husker, at jeg skal have mindst ét element af det i min hverdag. Derudover fylder det mig op at gøre min familie og andre glade.
Jeg skriver til en veninde, hvis jeg har en dårlig dag og får vendt verdenssituationen.
 
   

 

Hvordan ser din ideelle hverdag ud?

Jeg står tidligere op end min familie, så jeg kan meditere og journal i min Vocation Planner. Dernæst er jeg sammen med min familie inden vi skal igang med dagen - hvis der er tid, når min familie er ude af huset, løber jeg, går en tur eller træner. Dernæst arbejder jeg for mig selv - men med en masse spændende og inspirerende mennesker og bestemmer over min egen tid. Om eftermiddagen henter jeg vores datter og enten ses vi med nogle venner eller er sammen som familie og spiser noget lækker mad. Om aftenen er min mand og jeg sammen, med lige hvad vi har lyst til - eller har nogle venner over.
 

 

Har du et godt råd til øv-dage, hvor man føler sig uoplagt og lad?

Mit bedste råd, som jeg siger til mig selv, er - for det meste - at det er okay, og så giv dig selv en masse selvomsorg, køb en lækker treat, husk at i dag er en ny dag med nye muligheder og der sker INTET ved, at én dag er lidt øv. Væk med presset fra skuldrene og gå en lang tur og sæt noget glad musik i ørene. Kram lidt ekstra med familie eller venner.