Vocation møder Diana Elsgaard: "Meditation er mit største redskab"

Vocation møder Diana Elsgaard: "Meditation er mit største redskab"

Vocation betyder levevej, og Vocation Copenhagen blev skabt under en fælles målsætning om at ville danne rammerne for et liv og en hverdag, der skaber ro, fokus og selvomsorg. Vi er dog alle vidt forskellige, og vi vil derfor tage dig med hjem til forskellige kvinder, der har det til fælles, at de alle bruger The Vocation Planner til at balancere deres hverdag.

Vi håber, du kan finde inspiration i andres tilgang til planlægning.

I dag møder vi Diana Elsgaard

Diana er 32 år og bor i Hellerup med sin mand og deres søn på 2,5 år. Diana hjemmepasser sin søn og driver samtidig sin egen lille virksomhed, hvor hun er selvstændig fødselshjælper/doula og yogalærer.

Diana kan desuden følges på Instagram: @dianaelsgaard.dk

 

  


 

Hvad er din vocation?

I hverdagen går jeg hjemme med vores søn, samtidig med at jeg driver min lille virksomhed som selvstændig fødselshjælper/Doula og yogalærer, hvor jeg brænder for at gøre en forskel for kvinder under graviditeten, fødslen og tiden efter fødslen. I min fritid synger jeg og skriver sange, og så kan jeg godt lide at lave lækre veganske retter og være sammen med familie og venner.


 

 

Hvordan tilrettelægger du din planlægning?

Hver dag starter jeg morgenen med en kop te eller kaffe og lidt morgenmad, og bruger ca. 30 minutter på at planlægge min dag. Jeg kan både lide at planlægge for hver enkelt dag, men også planlægge for hver måned, så jeg kan skabe et overblik over de mange forskellige opgaver, jeg har i løbet af måneden.Hvad er en balanceret hverdag for dig?

En balanceret hverdag for mig er en stressfri hverdag, hvor der er tid til fordybelse både i mit arbejde, men også familielivet. Det betyder meget for mig at kunne tage mig god tid om morgen til både at være sammen med min søn, men også mentalt forberede mig på de opgaver og mål, som jeg sætter mig for dagligt.


 


 

Hvornår og hvordan føler du dig mest produktiv?

Jeg er allermest produktiv tidligt morgen. Det er her, hvor jeg fuldt ud kan koncentrere mig om mine opgaver, og hvor jeg har allermest overskud og energi.


 


Hvilke gode vaner/rutiner har du i løbet af ugen?

Jeg prioriterer gerne tid om morgen og aftenen til at gøre mig klar til dagen/at sove. Derudover bestræber jeg mig på at motionere og bevæge mig i løbet af min dag, og gerne lave yoga selvom jeg måske kun har 20 minutter.


 


Hvad gør du, når du føler dig stresset og/eller overvældet?

Når jeg føler mig stresset eller overvældet, er meditation mit største redskab. Det giver mig ro til at trække vejret og være nærværende med mig selv. Det er også her, jeg finder overskud og løsninger til at håndtere de udfordringer eller modstand, jeg har mødt. Det skaber overblik og er en rigtig god måde at få jordforbindelse igen. 

Derefter bruger jeg gerne 10-15 minutter til at skrive mine tanker eller følelser ned, eller hvad end der nu kommer til mig, og på den måde give slip på det der nu engang fylder.

 

 

Hvordan skaber du selvomsorg og velvære i løbet af din dag?

Jeg sørger for at omringe mig med positivitet og noget, der giver mig en følelse af ro og nærvær, fx. Stearinlys, stille musik, gå en tur i naturen, strikke, spise noget lækkert mad, læse en bog, se en film, synge og skrive sange, snakke med en god veninde eller min søster, tage et langt bad etc.


  

Hvordan ser din ideelle hverdag ud?

Min ideelle hverdag er en stressfri hverdag, hvor jeg gerne står op før min mand og søn, gør mig klar til dagen, laver en kop kaffe og lidt morgenmad, og derefter bruger lidt tid på at sidde med min digitale kalender og tilrettelægge dagen. Når min søn står op, sidder vi og putter, og mens min mand gør sig klar, forbereder jeg noget morgenmad til os. Når min mand tager på arbejde bruger min søn og jeg det meste af formiddagen på at lege, gå ture, mødes med andre hjemmepassere, tage på legeplads, etc. Derefter spiser vi frokost og så sover min søn eftermiddagslur, og jeg kan arbejde imens og selv bruge lidt tid til mig selv. Når min søn vågner, forbereder jeg noget eftermiddagsmad og leger eller tager ud og handler, og gør lidt praktiske opgaver derhjemme såsom: handle ind, lave mad, rydde op, gøre rent osv. 

Afhængig af hvilken dag det er, så tager jeg på arbejde, når min mand er hjemme med vores søn. Det foregår primært hver tirsdag fra 17-22, torsdag 9-15.30 og hver anden søndag 9-16. 

Mit arbejde består af forskellige opgaver såsom:

Massage
Rebozo
Fødselsmodning
Fødselsforberedelse
Doulaforløb
Fødselsforløb
Barselsbesøg
Ammehjælp
Fødsels- & efterfødselssamtale 
Osv

 Har du et godt råd til øv-dage, hvor man føler sig uoplagt og lad?

Sæt noget musik på der gør dig glad og som giver dig energi. 

Se noget der inspirerer dig. 

Skriv dine tanker ned i 10-15 minutter.

Gå en tur.

Lav noget lækkert mad.

Eller måske er der en grund til det, og kroppen blot har brug for hvile og ro.